Hoeve Kakelbont | Blog wat je beweegt

 

 

 

 

Welkom op onze blog Hoeve kakelbont

 
 

 

Blog over vrije tijd

Vrije tijd | Blog artikelen

Vrije tijd | Blog artikelen 

Sporten is gezond maar vooral leuk !

Ik doe al jaren aan hardlopen. Vroeger heb ik gevoetbald en getennist, maar die sporten pasten op een gegeven ogenblik niet meer in mijn drukke agenda. En dat is het voordeel van hardlopen: je doet het individueel, op een tijdstip dat het jou uitkomt. Bij mij is dat meestal ’s morgens vroeg.Recht uit bed mijn kloffie aan, slokje water en vertrekken.

Het mooie daarvan  is dat je zo vroeg in de ochtend de natuur als het ware overvalt.

Eeeën en Roofvogels
Ik heb het geluk dat ik dicht bij een natuurgebied woon, waar het heerlijk lopen is. En zo ’s morgens ben ik daar meerdere malen reeën en hazen tegen het lijf gelopen (figuurlijk dan). En als ik tijdens vakanties ga hardlopen maak ik mee dat in de duinen bij Egmond een grote roofvogel een tijdje met mee zweeft. In Twente stond ik plotseling oog in oog met een reusachtig edelhert. Dat zijn heerlijke dingen om mee te maken.

De hardlooproes
Maar er zitten meer leuke kanten aan hardlopen. Allereerst de voldoening, als je terugkomt van de training. Douchen, kopje koffie, ontbijt. Je bent dan super fit en hebt de hele dag nog voor je. Ook tijdens het lopen merk je dat je steeds fitter wordt. Als je de intensiteit en duur van je trainingen goed opbouwt merk je al snel dat het als het ware vanzelf gaat. Na een half uurtje lopen voel je dan eigenlijk helemaal niet meer dat je bezig bent aan een fysieke inspanning: je komt in de zogenaamde “runner’s high”, de hardlooproes. Een heerlijk gevoel.

Lopen is ook gezellig
Ik train zelf altijd met een bepaald doel voor ogen. Meerdere malen heb ik al deelgenomen aan een halve marathon. Heel anders dan de verstilde natuur tijdens mijn ochtendtrainingen, maar zeker een prachtige ervaring. De gezelligheid tussen de lopers onderling, het vele publiek langs het parcours, de dweilorkestjes… als je geen al te hoge verwachtingen hebt van je eindtijd (de eerste kilometer wandel je bijna vanwege de drukte), kan zo’n loopevenement eigenlijk niet tegenvallen.

Doen!
Ik raad iedereen aan om ten minste een keer een trainingsschema te gaan volgen dat je klaarstoomt voor een halve marathon. En als je het fysiek weet vol te houden, weet ik zeker dat je er geen spijt van zult hebben. Ik in ieder geval niet, want hardlopen is leuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Hoeve Kakelbont | Contact | Link