Hoeve Kakelbont | Blog wat je beweegt

 

 

 

 

Welkom op onze blog Hoeve kakelbont

 
 

 

de vakantie blog

Pannekoeken | Blog artikel 1

Vakantie | Blog artikelen 

Een vakantie in Dubai !

Voor veel mensen is reizen een hobby, een passie en dat is ook niet gek. Telkens opnieuw een onbekende plek, land of cultuur ontdekken, door bijzondere landschappen trekken, andere mensen ontmoeten en ervaringen op doen die je even uit het alledaagse leven halen. Even in een andere wereld. Dat is reizen. En het kan verslavend werken!

De een houdt van verre reizen met het vliegtuig, de ander gaat liever met de auto er op uit in Europa. Ik besloot vorig jaar om eens een Arabisch land op te zoeken: de Verenigde Arabische Emiraten. Na ongeveer zes uur vliegen stapte in uit in Dubai. Al reizend door deze stad, kwam ik snel tot de ontdekking dat er veel te doen is op dit Arabische schiereiland aan de Perzische Golf. Hier vind je de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, de grootste overdekte winkelcentrum ter wereld, een rijkdom waar je u tegen zegt, een typische Arabische cultuur, de woestijn, maar ook luxueuze hotels en prachtige stranden met kraakhelder water. 

Groot, groter, grootst
Ik verbaasde me over de enorm veel excursiemogelijkheden die er te doen zijn in en rondom deze stad. Het kloppende hart van Dubai ligt in de wijk Down Town. Hier staat het hoogste en grootste gebouw op aarde, de Burj Khalifa, met een hoogte van 828 meter. De toren had ook de snelste liften ter wereld, maar dit record is verbroken door de liften van de G1 toren in Japan. Naast de Burj Khalifa ligt een ander record van de wereld, namelijk het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall. In Dubai geldt wel degelijk, groot, groter, grootst, want bij de ingang van de shopppingmall ligt weer de grootste fontein ter wereld. Dagelijks worden spectaculaire fonteinenshows gegeven bij de Dubai Fountain, spectaculair! 

Hotels, stranden en haaien
Dubai heeft ongelooflijk veel luxueuze hotels met faciliteiten die nergens anders ter wereld worden aangeboden. Hier weten ze echt wat decadentie en plezier is. Het is de enige plek ter wereld waar ook een zevensterrenhotel te vinden is. Een andere accommodatie, hotel Atlantis The Palm is ook zeker een bezoek waard, al is het alleen maar om in het geweldige zwembad te kunnen spartelen in het bijbehorende waterpark Aquaventure. En van de glijbanen gaat bijna honderd meter stijl naar beneden, waarna je uitkomt in een glazen tunnel langs een lagune met haaien. Behalve deze leuke hotels, vind je ook vele kilometers aan strandplezier. Droog worden doe je in de achtertuin van Dubai, namelijk in de woestijn. Hier kun je jeeptochten maken of 's avonds naar de sterren kijken bij helder weer.

Partners Schoolvakanties 1001 Weekendjesweg  Vakantiespagina

Zwarte Zaterdagen Schiphol 2020 Zwarte zaterdagen 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Hoeve Kakelbont | Contact | Link